Κατάλογος Μαθημάτων

Πληροφορίες μαθήματος: Προχωρημένο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής


Στην ιστοσελίδα αυτή παρουσιάζουμε πληροφορίες για το μάθημα Προχωρημένο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής, του Τμήματος Φυσικής, με βάση τον οδηγό σπουδών του Τμήματος.
Ο κατάλογος με τα προσφερόμενα μαθήματα του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους βρίσκεται εδώ.
Ο κατάλογος με πληροφορίες για όλα τα μαθήματα του Τμήματος βρίσκεται εδώ.

ΚωδικόςΦ-676
ΤύποςΒ
ECTS5
Ώρες4
ΕξάμηνοΕαρινό
Διδάσκων/-οντεςΠ. Σαββίδης
ΠρόγραμμαΠληροφορίες από τους διδάσκοντες
Ιστοσελίδα
Σκοπός ΜαθήματοςΜεταπτυχιακό εργαστηριακό μάθημα με αντικείμενο τα ηλεκτρονικά όργανα μετρήσεων και τις τεχνικές ελέγχου πειράματος και συλλογής δεδομένων με υπολογιστή. Αφορά μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες που εργάζονται ήδη η πρόκειται σύντομα να εργαστούν σε ερευνητικά εργαστήρια και ειδικότερα αυτούς που καλούνται να συνθέσουν εξειδικευμένες πειραματικές διατάξεις με αυτοματισμούς ελέγχου πειράματος και συλλογής δεδομένων. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι υποχρεωτικά περιορισμένος από τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας (6 το ακαδημαϊκό έτος 2009-10)
Διδακτέα ΎληΔιδασκαλία σχετικά (α) με τις αρχές και πρακτικές ηλεκτρικών μετρήσεων ακριβείας χωρίς παράσιτα με ειδική προσοχή σε διατάξεις και γραμμές μεταφοράς χαμηλού θορύβου, προσαρμογή εμπέδησης, εύρος ζώνης συχνοτήτων κλπ και (β) Λογισμικό ελέγχου πειράματος και συλλογής δεδομένων και συγκεκριμένα το περιβάλλον Agilent Vee and LabView. Όλοι οι φοιτητές αναλαμβάνουν ατομικά projects με διάφορα αντικείμενα εξαρτώμενα από τα ενδιαφέροντά τους και τον διαθέσιμο εξοπλισμό
ΒιβλιογραφίαΣημειώσεις από τον διδάσκοντα

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φυσικής - Πανεπιστημιούπολη Βουτών - TK 70013 Βασιλικά Βουτών, Ελλάδα
τηλ: +30 2810 394300 - email: chair@physics.uoc.gr