Κατάλογος Μαθημάτων

Πληροφορίες μαθήματος: Διδακτική Διαδικτυακών Μαθημάτων Σύγχρονης Φυσικής Ι


Στην ιστοσελίδα αυτή παρουσιάζουμε πληροφορίες για το μάθημα Διδακτική Διαδικτυακών Μαθημάτων Σύγχρονης Φυσικής Ι, του Τμήματος Φυσικής, με βάση τον οδηγό σπουδών του Τμήματος.
Ο κατάλογος με τα προσφερόμενα μαθήματα του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους βρίσκεται εδώ.
Ο κατάλογος με πληροφορίες για όλα τα μαθήματα του Τμήματος βρίσκεται εδώ.

ΚωδικόςΦ-296
ΤύποςΓ
ECTS3
Ώρες3
ΕξάμηνοΧειμερινό
Διδάσκων/-οντεςΣ. Τραχανάς
Πρόγραμμα
Ιστοσελίδαhttps://eclass.physics.uoc.gr/courses/PH201/
Σκοπός ΜαθήματοςTο µάθηµα απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές άνω του 2ου έτους που έχουν πολύ καλή κατανόηση σύγχρονης φυσικής. Ο στόχος του µαθήµατος είναι η εξάσκηση των φοιτητών στη διδασκαλία διαδικτυακών μαθημάτων σύγχρονης φυσικής και επεξήγηση της ύλης μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Οι φοιτητές επικουρούν το διδάσκοντα στον έλεγχο των διαφόρων εφαρμογών που αναπτύσσονται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα διδασκαλίας (περιβάλλον Open EdX) καθώς και την αποτελεσματικότητα που έχουν αυτές στην κατανόηση της ύλης από τους φοιτητές. Επιπλέον απαντούν σε ερωτήσεις των φοιτητών που παρακολουθούν τα διαδικτυακό μάθημα μέσα από το αντίστοιχο περιβάλλον διαδικτυακή συζήτησης.
Διδακτέα ΎληΗ διδακτέα ύλη είναι αυτή του διαδικτυακού μαθήματος καθώς και επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό που καθορίζει ο διδάσκοντας. Οι φοιτητές που συµµετέχουν πρέπει να γνωρίζουν άριστα την αντίστοιχη ύλη σύγχρονης φυσικής, όπως αυτό γίνεται εμφανές από την επίδοσή τους στα σχετικά μαθήματα του Τμήματος. Επιπλέον πρέπει να έχουν άνεση στη χρήση του διαδικτύου και των εφαρμογών.
Βιβλιογραφία

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φυσικής - Πανεπιστημιούπολη Βουτών - TK 70013 Βασιλικά Βουτών, Ελλάδα
τηλ: +30 2810 394300 - email: chair@physics.uoc.gr