Θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στις ιστοσελίδες του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο βρίσκεται στα προάστια της πόλης του Ηρακλείου στο νησί της Κρήτης. Το Τμήμα μας ιδρύθηκε το 1978 και είναι το νεότερο από τα τμήματα φυσικής στην Ελλάδα. Είμαστε διεθνώς γνωστοί για την υψηλή ποιότητα της έρευνας που επιτελείται στο Τμήμα σε όλες τις περιοχές της σύγχρονης φυσικής, καθώς και για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και δυνατοτήτων τα οποία προσφέρουμε στους φοιτητές μας. Έχουμε αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο σπουδών φυσικής σε προπτυχιακό επίπεδο, καθώς και ένα ανταγωνιστικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο οδηγεί σε απόκτηση τίτλων μάστερς και διδακτορικού.

Ελπίζουμε ότι οι ιστοσελίδες μας θα σας προσφέρουν μια αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 


Νέα του Τμήματος Φυσικής

Το Τμήμα Φυσικής συγχαίρει τους νέους μας διδάκτορες Γιάννη Λιοδάκη και Γεωργία-Βιργινία Πανοπούλου οι οποίοι μοιράζονται το φετεινό Βραβείο Νέου Ερευνητή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Δρ. Γιάννης Λιοδάκης βραβεύευται για την ερευνητική του συνεισφορά στον τομέα της Αστροφυσικής των Blazars. Κατά τη διάρκεια της διατριβής του, την οποία εκπόνησε υπό την επίβλεψη της Β. Παυλίδου και την οποία ολοκλήρωσε σε 3 χρόνια, ο Γιάννης συνέγραψε 16 εργασίες, 8 εκ των οποίων ως πρώτος συγγραφέας. Η Ελληνική Αστρονομική Εταιρία απένειμε στο Γιάννη το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής της περιόδου 2015-2017. Ο Γιάννης θα συνεχίσει την καριέρα του ως μεταδιδακτορικός υπότροφος (Institute Fellow) στο Kavli Institute for Particle Astrophysics and Cosmology στο πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ.

Η Δρ. Γεωργια-Βιργινία (Τζίνα) Πανοπούλου βραβεύευται για την ερευνητική της συνεισφορά στον τομέα της Αστροφυσικής της Μεσοαστρικής Ύλης. Κατά τη διάρκεια της διατριβής της, την οποία εκπόνησε υπό την επίβλεψη του Κ. Τάσση και την οποία ολοκλήρωσε σε 3 χρόνια, η Τζίνα συνέγραψε 14 εργασίες, 4 εκ των οποίων ως πρώτη συγγραφέας. Η Τζίνα ήταν μία από τους 6 άριστους ερευνητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο 65o Lindau Nobel Laureate Meeting το 2015. Η Τζίνα συνεχίζει την καριέρα τοης ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο California Institute of Technology (Caltech) των ΗΠΑ.


Subscribe to Τμήμα Φυσικής RSS

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φυσικής - Πανεπιστημιούπολη Βουτών - GR-70013 Βασιλικά Βουτών, Ελλάδα
τηλ: +30 2810 394300 - fax: +30 2810 394301