Το Τμήμα Φυσικής γιορτάζει τα 40 χρόνια του

Τον Σεπτέμβριο 2018 συμπληρώνονται 40 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν, επίσημα, τα πρώτα μαθήματα στον Τομέα Φυσικής στην τότε "Φυσικομαθηματική Σχολή" του Πανεπιστημίου Κρήτης, στα κτίρια της Τεχνικής Σχολής Αλικαρνασσού. Στην πρώτη εκείνη χρονιά εισήχθησαν στον Τομέα Φυσικής 65 φοιτητές. Το Τμήμα Φυσικής αποφάσισε να γιορτάσει το γεγονός με διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του 2018.

Tο Τμήμα είναι ιδιαίτερα χαρούμενο, και περήφανο, που ένας σχετικά μεγάλος αριθμός αποφοίτων του ακολουθεί μία επιτυχημένη ερευνητική καριέρα, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Καθ' όλη τη διάρκεια του 2018 θα διοργανώσουμε μία "επετειακή" σειρά σεμιναρίων που θα δωθούν από πρώην απόφοιτους του Τμήματος που κατέχουν θέσεις σε  Πανεπιστημιακά ιδρύματα και Ερευνητικά Ινστιτούτα  σε Ελλάδα (εκτός Ηρακλείου) και εξωτερικό. Ο κατάλογος με τις ομιλίες των "Επετειακών σεμιναρίων για τα 40 χρόνια του Τμήματος Φυσικής" είναι διαθέσιμος εδώ.

Σύντομα θα ανακοινώσουμε και άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 ετών από την έναρξη της λειτουργίας του Τμήματος στο Ηράκλειο.

Τα κτίρια του Τμήματος Φυσικής βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη του Ηρακλείου, στα νότια προάστια της πόλης του Ηρακλείου, στο νησί της Κρήτης. Είμαστε διεθνώς γνωστοί για την υψηλή ποιότητα της έρευνας που επιτελείται στο Τμήμα σε όλες τις περιοχές της σύγχρονης φυσικής, καθώς και για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και δυνατοτήτων τα οποία προσφέρουμε στους φοιτητές μας. Έχουμε αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο σπουδών φυσικής σε προπτυχιακό επίπεδο, καθώς και ένα ανταγωνιστικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο οδηγεί σε απόκτηση τίτλων μάστερς και διδακτορικού. Ελπίζουμε ότι οι ιστοσελίδες μας θα σας προσφέρουν μια αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Νέα του Τμήματος Φυσικής

Το Τμήμα Φυσικής συγχαίρει θερμά τη Γεωργία-Βιργινία (Τζίνα) Πανοπούλου, η οποία έλαβε το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής για το έτος 2017 από το Division H Interstellar Matter and Local Universe, της International Astronomical Union (IAU), που αποτελεί το μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό αστρονομίας με πάνω από 12,000 μέλη από 79 χώρες.

Η Δρ. Πανοπούλου, η οποία εργάζεται πλέον ως μεταδιδάκτορας στο Τμήμα Αστρονομίας του California Institute of Technology (ΗΠΑ), ολοκλήρωσε τη διατριβή της με τίτλο "Αξιολογώντας τον Ρόλο των Μαγνητικών Πεδίων στην Αστρική Γένεση”, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Κώστα Τάσση, στο Τμήμα μας καθώς και στο Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ.

Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί μια σαφή αναγνώριση της Δρ. Πανοπούλου ως επιστήμονα, καθώς και του υψηλού επιπέδου έρευνας και δυνατοτήτων που προσφέρονται στους διδακτορικούς φοιτητές του Τμήματος.

7 Μαΐου 2018

Subscribe to Τμήμα Φυσικής RSS

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φυσικής - Πανεπιστημιούπολη Βουτών - TK 70013 Βασιλικά Βουτών, Ελλάδα
τηλ: +30 2810 394300 - fax: +30 2810 394301