Τα κτίρια του Τμήματος Φυσικής βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη του Ηρακλείου, στα νότια προάστια της πόλης του Ηρακλείου, στο νησί της Κρήτης. Είμαστε διεθνώς γνωστοί για την υψηλή ποιότητα της έρευνας που επιτελείται στο Τμήμα σε όλες τις περιοχές της σύγχρονης φυσικής, καθώς και για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και δυνατοτήτων τα οποία προσφέρουμε στους φοιτητές μας. Έχουμε αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο σπουδών φυσικής σε προπτυχιακό επίπεδο, καθώς και ένα ανταγωνιστικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο οδηγεί σε απόκτηση τίτλων μάστερς και διδακτορικού. Ελπίζουμε ότι οι ιστοσελίδες μας θα σας προσφέρουν μια αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Νέα του Τμήματος Φυσικής

Αποτίμηση διενέργειας εξεταστικής Ιουνίου 2021 και προγραμματισμός της εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2021 και του επόμενου ακαδημαϊκού εξαμήνου

Αγαπητοί φοιτητές/φοιτήτριες,

Κατά τη Συνέλευση Τμήματος της 12ης Ιουλίου 2021 διαπιστώθηκε ότι το Τμήμα Φυσικής ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δια ζώσης εξετάσεις της πρώτης εξεταστικής περιόδου, Ιουνίου 2021, με σχολαστική τήρηση όλων των ενδεδειγμένων μέτρων προφύλαξης από την πανδημία covid-19. 

Το Τμήμα θα οργανώσει με τον ίδιο τρόπο την εξεταστική Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος. 

Σε ότι αφορά την διδασκαλία των μαθημάτων του φθινοπωρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, το Τμήμα Φυσικής επιθυμεί να γίνει  η διδασκαλία όλων ή των περισσοτέρων μαθημάτων επίσης δια ζώσης. Αυτό όμως θα είναι δυνατό μόνο εάν το Πανεπιστήμιο Κρήτης λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα εμβολιασμού της Πανεπιστημιακής κοινότητας τα οποία θα αποτρέπουν την μετάδοση του κορονοϊού στους χώρους του.

14 Ιουλ 2021

Απόφαση Συμβουλίου ΑΔΙΠ για Πιστοποίηση ΠΠΣ Φυσικής

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της ΑΔΙΠ «το πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) Φυσικής συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΑΔΙΠ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015). Η διάρκεια ισχύος της πιστοποίησης ορίζεται για τέσσερα έτη, από 14-11-2019 έως 13-11-2023». Το πιστοποιητικό της ΑΔΙΠ είναι διαθέσιμο εδώ.

18 Νοε 2019

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φυσικής - Πανεπιστημιούπολη Βουτών - TK 70013 Βασιλικά Βουτών, Ελλάδα
τηλ: +30 2810 394300 - fax: +30 2810 394301