Τα κτίρια του Τμήματος Φυσικής βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη του Ηρακλείου, στα νότια προάστια της πόλης του Ηρακλείου, στο νησί της Κρήτης. Είμαστε διεθνώς γνωστοί για την υψηλή ποιότητα της έρευνας που επιτελείται στο Τμήμα σε όλες τις περιοχές της σύγχρονης φυσικής, καθώς και για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και δυνατοτήτων τα οποία προσφέρουμε στους φοιτητές μας. Έχουμε αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο σπουδών φυσικής σε προπτυχιακό επίπεδο, καθώς και ένα ανταγωνιστικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο οδηγεί σε απόκτηση τίτλων μάστερς και διδακτορικού. Ελπίζουμε ότι οι ιστοσελίδες μας θα σας προσφέρουν μια αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Νέα του Τμήματος Φυσικής

Προκήρυξη δύο θέσεων μελών ΔΕΠ

Το Τμήμα Φυσικής ανακοινώνει την προκήρυξη δύο νέων θέσεων μελών ΔΕΠ: μία (1) θέση στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο "Υπολογιστική Νανοφυσική" και μία (1) θέση στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο "Θεωρητική Φυσική Συμπυκνωμένης Ύλης". Οι αντίστοιχοι κωδικοί ΑΠΕΛΛΑ είναι APP16459 και APP16460, και η λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων η 3 Αυγούστου 2020. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

29 Μάιος 2020

Βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής

Το Τμήμα Φυσικής συγχαίρει θερμά τον κ. Άρη Τρίτση, διδάκτορα του Τμήματος υπό την επίβλεψη του καθ. Κωνσταντίνου Τάσση, στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο MERAC καλύτερης διδακτορικής διατριβής σε θεωρητική αστροφυσική για το 2020 από την Ευρωπαϊκή Αστρονομική Εταιρεία (European Astronomical Society - EAS) . Η ύψιστη αυτή διάκριση της EAS, η οποία όπως αναφέρει το βραβείο γίνεται "for [his] fundamental contributions to the physics of the interstellar medium and the process of star formation", δίνεται κάθε δύο έτη και τιμά τις ικανότητές τού ίδιου καθώς και την ποιότητα του επιστημονικού έργου του. Επιπλέον, υποδηλώνει έμμεσα το ιδιαίτερα υψηλό και διεθνώς αναγνωρισμένο επίπεδο της εκπαίδευσης που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα το Τμήμα Φυσικής στους φοιτητές του.

Ο Δρ. Τρίτσης, μετά την ολοκλήρωση της διατριβής του με τίτλο "Μελέτη της δομής των διαστρικών μοριακών νεφών σε διαφορετικές χωρικές κλίμακες: σύγκριση θεωρίας και παρατηρήσεων", μετακινήθηκε και βρίσκεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Australian National University. 

06 Μαρ 2020

Απόφαση Συμβουλίου ΑΔΙΠ για Πιστοποίηση ΠΠΣ Φυσικής

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της ΑΔΙΠ «το πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) Φυσικής συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΑΔΙΠ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015). Η διάρκεια ισχύος της πιστοποίησης ορίζεται για τέσσερα έτη, από 14-11-2019 έως 13-11-2023». Το πιστοποιητικό της ΑΔΙΠ είναι διαθέσιμο εδώ.

18 Νοε 2019

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φυσικής - Πανεπιστημιούπολη Βουτών - TK 70013 Βασιλικά Βουτών, Ελλάδα
τηλ: +30 2810 394300 - fax: +30 2810 394301