Πληροφορίες Επισκεπτών

Το τμήμα Φυσικής βρίσκεται στα καινούργια κτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις Βούτες, επτά χιλιόμετρα στα δυτικά-νότιοδυτικά του Ηρακλείου, δίπλα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Η ταχυδρομική διεύθυνση του Τμήματος είναι:

Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τμήμα Φυσικής
Τ.Θ. 2208
GR-71003 Ηράκλειο

Το τμήμα στεγάζεται στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα με το Τμήμα Βιολογίας. Τα διαγράμματα των επιπέδων του κτιρίου με αντίστοιχη αρίθμηση των γραφείων είναι διαθέσιμα στο ακόλουθο αρχείο PDF.

Μπορείτε να φθάσετε στο Τμήμα Φυσικής από το κέντρο της πόλης είτε με ταξί, σε περίπου 20 λεπτά (τυπική τιμή διαδρομής ~8 ευρώ), είτε με το αστικό λεωφορείο γραμμή 8 ή γραμμή 11 (τιμή εισιτηρίου 1.70 ευρώ). Εάν θέλετε να φθάσετε στο Τμήμα με αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο, ακολουθείστε τον εθνικό δρόμο με κατεύθυνση προς το Ρέθυμνο. Μετά απο περίπου 7 χλμ αφήστε τον εθνικό δρόμο. Χρησιμοποιείστε την τρίτη έξοδο (προς Μοίρες) και ακολουθείστε τα σήματα προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Μετά απο περίπου 4 χλμ θα συναντήσετε το λευκό κτήριο του Τμήματος Φυσικής στα δεξιά σας.

Ακολουθεί ένας χάρτης της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου. Το Τμήμα Φυσικής σημειώνεται με κίτρινο και βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία του χάρτη. Επιλέξτε την περιοχή και χρησιμοποιήστε τα βέλη, καθώς και τα σύμβολα +/-, για να έχετε μία κοντινότερη επισκόπιση.

Δείτε ένα μεγαλύτερο χάρτη της περιοχής εδώ.

Μπορείτε να έλθετε στην πόλη του Ηρακλείου απο την ηπειρωτική Ελλάδα με αεροπλάνο, με απευθείας πτήσεις είτε από την Αθήνα, σε περίπου 40 λεπτά, είτε απο την Θεσσαλονίκη, σε περίπου 50 λεπτά. Η Aegean Airlines προσφέρει καθημερινά ένα μεγάλο αριθμό πτήσεων. Υπάρχουν επίσης κατευθείαν πτήσεις charter από διάφορες πόλεις της Ευρώπης, ειδικά κατά την διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου (Απρίλιος - Οκτώβριος).

Στο Ηράκλειο μπορείτε να φθάσετε και με καράβι από την Αθήνα σε περίπου 7 ώρες. Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα δρομολόγια και τις τιμές είναι διαθέσιμες τις ιστοσελίδες των Minoan Lines, και της ANEK.

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την πόλη του Ηρακλείου μπορείτε να ελέγξετε τις ιστοσελίδες του Δήμου Ηρακλείου, τη Wikipedia, ή άλλες πηγές στο διαδίκτυο.

Ο καιρός στο Ηράκλειο είναι ήπιος τον χειμώνα και ζεστός το καλοκαίρι. Προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή στις επόμενες ημέρες δίνονται από το Weather underground, καθώς και από το Meteo Blue.

Τα ξενοδοχεία του Ηρακλείου τα οποία προσφέρουν ειδικές εκπτωτικές τιμές για τους επισκέπτες του Πανεπιστημίου Κρήτης βρίσκονται εδώ.

Έναν πιο πλήρη κατάλογο με τα ξενοδοχεία ή άλλες δυνατότητες διαμονής στο Ηράκλειο και της ευρύτερης περιοχής της Κρήτης μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω σελίδες: www.airbnb.com, www.greekhotel.gr.

Τέλος ένας κατάλογος με τα καλύτερα εστιατόρια (top-10) του Ηρακλείου ο οποίος δημιουργήθηκε από δύο επιλεγμένα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Φυσικής και ανανεώνεται σε καθημερινή σχεδόν βάση, τα οποία προτείνονται μόνο στους απαιτητικούς επισκέπτες του Τμήματος βρίσκεται εδώ.

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φυσικής - Πανεπιστημιούπολη Βουτών - TK 70013 Βασιλικά Βουτών, Ελλάδα
τηλ: +30 2810 394300 - email: chair@physics.uoc.gr