Το Τμήμα Φυσικής γιορτάζει τα 40 χρόνια του

Τον Σεπτέμβριο 2018 συμπληρώνονται 40 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν, επίσημα, τα πρώτα μαθήματα στον Τομέα Φυσικής στην τότε "Φυσικομαθηματική Σχολή" του Πανεπιστημίου Κρήτης, στα κτίρια της Τεχνικής Σχολής Αλικαρνασσού. Στην πρώτη εκείνη χρονιά εισήχθησαν στον Τομέα Φυσικής 65 φοιτητές. Το Τμήμα Φυσικής αποφάσισε να γιορτάσει το γεγονός με διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του 2018.

Tο Τμήμα είναι ιδιαίτερα χαρούμενο, και περήφανο, που ένας σχετικά μεγάλος αριθμός αποφοίτων του ακολουθεί μία επιτυχημένη ερευνητική καριέρα, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Καθ' όλη τη διάρκεια του 2018 θα διοργανώσουμε μία "επετειακή" σειρά σεμιναρίων που θα δωθούν από πρώην απόφοιτους του Τμήματος που κατέχουν θέσεις σε  Πανεπιστημιακά ιδρύματα και Ερευνητικά Ινστιτούτα  σε Ελλάδα (εκτός Ηρακλείου) και εξωτερικό. Ο κατάλογος με τις ομιλίες των "Επετειακών σεμιναρίων για τα 40 χρόνια του Τμήματος Φυσικής" είναι διαθέσιμος εδώ.

Σύντομα θα ανακοινώσουμε και άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 ετών από την έναρξη της λειτουργίας του Τμήματος στο Ηράκλειο.

Τα κτίρια του Τμήματος Φυσικής βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη του Ηρακλείου, στα νότια προάστια της πόλης του Ηρακλείου, στο νησί της Κρήτης. Είμαστε διεθνώς γνωστοί για την υψηλή ποιότητα της έρευνας που επιτελείται στο Τμήμα σε όλες τις περιοχές της σύγχρονης φυσικής, καθώς και για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και δυνατοτήτων τα οποία προσφέρουμε στους φοιτητές μας. Έχουμε αναπτύξει έναν ευρύ κύκλο σπουδών φυσικής σε προπτυχιακό επίπεδο, καθώς και ένα ανταγωνιστικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο οδηγεί σε απόκτηση τίτλων μάστερς και διδακτορικού. Ελπίζουμε ότι οι ιστοσελίδες μας θα σας προσφέρουν μια αναλυτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Νέα του Τμήματος Φυσικής

Ανακοίνωση για τους Επιτυχόντες στο Τμήμα Φυσικής

Δικαιολογητικά εγγραφής

Γενικές πληροφορίες

Αγαπητοί επιτυχόντες,

Με χαρά σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Φυσικής και σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας.

Σας ενημερώνουμε ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να προβείτε σε ηλεκτρονική προεγγραφή στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (https://eregister.it.minedu.gov.gr), όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες από το Υπουργείο, συνήθως αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε δεύτερη φάση όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι επιθυμούν να φοιτήσουν, θα πρέπει να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους στο Τμήμα προσερχόμενοι στη Γραμματεία Φοιτητών. Αναφορικά με τις ημερομηνίες εγγραφής, τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν από τους επιτυχόντες και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία, θα ακολουθήσει εκ νέου ανακοίνωση το Σεπτέμβριο στην ιστοσελίδα του Τμήματος. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πιστοποιητικό γέννησης για τους άρρενες επιτυχόντες, για τη χορήγηση της βεβαίωσης για την αναβολή στράτευσης.

Επίσης περισσότερες πληροφορίες για τις σπουδές όπως για την εγγραφή, τη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση και λοιπά), θα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης: https://www.merimna.uoc.gr/index.php/el/

Ανεξαρτήτως εγγραφών τα μαθήματα για τους πρωτοετείς φοιτητές αρχίζουν κανονικά τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018. Το πρόγραμμα μαθημάτων έχει ανακοινωθεί στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Τμήματος: http://www.physics.uoc.gr/el/news  

Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 στις 13:30 μ.μ. (μετά τα πρώτα μαθήματα του εξαμήνου) ο Πρόεδρος του Τμήματος θα καλωσορίσει τους πρωτοετείς φοιτητές στο Αμφιθέατρο «Μαρία Μανασσάκη» στο Φοιτητικό Κέντρο και θα δώσει πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής
Ιωσήφ Παπαδάκης

Υ.Γ. Παρακαλούνται οι επιτυχόντες να μελετήσουν τον Οδηγό Πρωτοετών Φοιτητών, καθώς και τον Οδηγό Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος.

29 Aυγούστου 2018

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φυσικής - Πανεπιστημιούπολη Βουτών - TK 70013 Βασιλικά Βουτών, Ελλάδα
τηλ: +30 2810 394300 - fax: +30 2810 394301