Ανακοίνωση για επιτυχούσες και επιτυχόντες στο Τμήμα Φυσικής

Αγαπητά νέα μέλη της φοιτητικής μας κοινότητας,

με χαρά σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Φυσικής και σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας. Τα επόμενα τέσσερα έτη έχετε την ευκαιρία να εμβαθύνετε στην επιστήμη της φυσικής, αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις για την κατανόηση του φυσικού κόσμου αλλά και των τεχνολογιών που αναπτύσσει ο άνθρωπος.

Οι ημερομηνίες εγγραφής, καθώς και ο τρόπος εγγραφής, των πρωτοετών φοιτητριών και φοιτητών δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα τελευταία έτη αρχικά προεγγράφεστε σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου και στη συνέχεια διαβιβάζετε τα απαιτούμενα έγγραφα στη Γραμματεία του Τμήματος. Οι ημερομηνίες εγγραφής συνήθως είναι στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τακτικά την πληροφόρηση που θα δίνουμε στην αρχική ιστοσελίδα του τμήματος και, εάν είναι δυνατόν, να συμπεριλάβετε στοιχεία επικοινωνίας (email και τηλέφωνο) στην προεγγραφή σας.

Ανεξαρτήτως εγγραφών, τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου προβλέπεται να αρχίσουν τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021. Το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων θα το βρείτε στις «Ανακοινώσεις» της ιστοσελίδας του Τμήματος: http://www.physics.uoc.gr/el/announcements

Αυτή τη στιγμή δεν έχει καθορισθεί επακριβώς ο τρόπος λειτουργίας του Τμήματος και του Πανεπιστημίου κατά το χειμερινό ακαδημαϊκό εξάμηνο 2021-2022. Θα πρέπει να παρακολουθείτε και να ενημερώνεστε από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου και της ιστοσελίδας μας. Οι έως τώρα δημόσιες ανακοινώσεις του Υπουργείου προβλέπουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων με φυσική παρουσία και θα μπορείτε να συμμετέχετε με την κατοχή είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης. Χωρίς πιστοποιητικό θα υποχρεούστε σε δύο rapid test ανά εβδομάδα με δικά σας έξοδα.

Όπως θα δείτε και στις ανακοινώσεις του Πανεπιστημίου, θεωρούμε πως ο καθολικός εμβολιασμός είναι πρακτικά ο μόνος τρόπος για να επανέλθουν η ζωή και οι δραστηριότητές μας στην κανονικότητα.

Πληροφορίες για τις σπουδές στο Τμήμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας (http://www.physics.uoc.gr/el/content/undergraduatestudies). Πληροφορίες για τη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση και λοιπά), μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης: https://www.merimna.uoc.gr

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής
Αλέξανδρος Ι. Γεωργακίλας

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος, 2021

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φυσικής - Πανεπιστημιούπολη Βουτών - TK 70013 Βασιλικά Βουτών, Ελλάδα
τηλ: +30 2810 394300 - email: chair@physics.uoc.gr