Σωτηριάδης Σπύρος

Επίκουρος Καθηγητής
Τηλέφωνο: 
+30-2810-394222
Email: 
ssotiriad@physics.uoc.gr
Γραφείο: 
220 κτίριο Φυσικής
Βιογραφικό: 

 

Εκπαίδευση: 
Ο Σπύρος Σωτηριάδης έλαβε πτυχίο Φυσικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2005, μεταπτυχιακό στα Μαθηματικά και την Θεωρητική Φυσική από το Cambridge University το 2006 και διδακτορικό στην Θεωρητική Φυσική από το Oxford University το 2010. Στην διδακτορική του διατριβή μελέτησε την εκτός ισορροπίας δυναμική μοντέλων της Κβαντικής Θεωρίας Πεδίου έπειτα από απότομες αλλαγές παραμέτρων (“Quantum Quenches in Extended Systems”). Το ακαδημαϊκό γενεαλογικό του δέντρο βρίσκεται εδώ.
 
Σταδιοδρομία: 

Από το 2009 έως το 2022 εργάστηκε ως ερευνητής σε πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα της Ιταλίας (SISSA, Pisa University, University Roma III), Σλοβενίας (University of Ljubljana) και Γερμανίας (Freie Universität Berlin). Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος τριών ερευνητικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Marie Skłodowska-Curie Action “TNTCSA” (Grant agreement ID: 101030988) χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2021.   

Ενδιαφέροντα: 

Εκτός ισορροπίας δυναμική κβαντικών συστημάτων πολλών σωμάτων, κβαντική διεμπλοκή, φαινόμενα κβαντικής μεταφοράς, κβαντικό χάος. Αναλυτικές και αριθμητικές μέθοδοι με βάση την Κβαντική Θεωρία Πεδίου, Σύμμορφη Θεωρία Πεδίου, Ολοκληρωσιμότητα. Εφαρμογές στην φυσική συμπυκνωμένης ύλης και την ατομική φυσική. 

Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Φυσικής - Πανεπιστημιούπολη Βουτών - TK 70013 Βασιλικά Βουτών, Ελλάδα
τηλ: +30 2810 394300 - email: chair@physics.uoc.gr